Tuscan Clubhouse

2017 Silver Award, ASID | Design Excellence, Hospitality

Lovingly referred to as my "Under the Tuscan Sun" project, this private clubhouse was renovated with a distinctive touch.

A private clubhouse set within a condominium community was stricken with age and water damage. Client wanted a relaxing, warm and fun space adaptable for all ages. Capitalizing on high-pitched ceilings and strong architectural features, design decisions placing oversized mural; custom art collections- some sourced at architectural salvaged yards; reclaimed wood shelving and ceiling-suspended lighting create a distinctive touch.

Window treatments add casual elegance with a touch of sophistication while lending acoustical benefits, too. Flexible and comfortable seating encouraging conversation and play was important to client. Contract grade fabrics were selected for longevity and easy maintenance.

An earthy warm palette of ocher, orange and green with accents of neutral grays and mixed metals-supported by verdant plants create visual impact for an outside-in feel. Finishes such as vinyl plank wood, brick tile, burnished copper, limestone-looking stone, classically-shaped objects, and apron sink reinforce the Tuscan rustic villa charm.

1/8